Registers van andere erfgoed organisaties


Mobiel erfgoed

De FVEN is aangesloten bij de stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN). MCN beheert het Nationaal Register Mobiel Erfgoed (NRME) waarin de deelregisters van de sectoren water, rail, weg en lucht worden opgenomen. Zie NRME en meer informatie.

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) geeft een overzicht van het mobiel erfgoed in haar Erfgoedmonitor. Zie mobiel erfgoed totaal en vaartuigen.

Maritiem Digitaal
Maritiem Digitaal is de gezamenlijke database van een aantal maritieme musea, waarin gegevens kunnen worden opgezocht over voorwerpen en literatuur die zich in deze musea bevinden. Zie vaartuigencollecties.

Vaartuigen registers in Europa
Op de pagina van European Maritime Heritage (EMH) vindt u een lijst van de vele registers van schepen in andere landen. Zie Registers / Boatlists.

WIKI registers
Een aantal schepen van het register RVEN is ook beschreven in Wikipedia, ze zijn opgenomen tussen de schepen van: Wikipedia.
Van veel meer schepen zijn foto's opgenomen in de centrale foto-database van alle Wikipedia's ter wereld: Wikimedia Commons. Diverse schepen van het register RVEN zie Wikimedia.

Europeana
Europeana is een portaalsite waarop gedigitaliseerde collecties van Europese culturele en wetenschappelijke instellingen te vinden zijn. Inmiddels zijn er via Europeana 50 miljoen objecten te vinden. Zie Europeana.

Nadere informatie:
secr@fven.nl

Meer weten?
https://www.facebook.com/groups/837298529641863/

Meer informatie over onze aangesloten organisaties:
https://www.facebook.com/groups/837298529641863/